Ter gelegenheid van de verhuizing van CrossFit Twente organiseert S.K.V. Hercules de eerste Twente Throwdown! Bij dit besloten studentenkampioenschap kunnen alle studentleden van roeivereniging Euros, CrossFit vereniging Hercules en CrossFit Twente strijden voor de eer in drie uiteenlopende workouts.

Voor degenen die nog niet bekend zijn met CrossFit is dit een mooie gelegenheid om als toeschouwer de sport te leren kennen. Voor koffie en thee wordt gezorgd en er zullen demonstraties gegeven worden.

Workouts

Om iedereen een kans te geven op de fel begeerde eerste prijs zullen we voor zowel mannen als vrouwen in twee divisies werken: de RX divisie en de Scaled divisie.

In de Scaled divisie worden de workouts geschaald en zijn de gewichten lager. In de RX divisie moet je alle oefeningen, zoals de naam al doet vermoeden, RX doen en mag er dus niet geschaald worden! Dat betekent dat je tenminste de volgende oefeningen moet kunnen uitvoeren: pull ups (strict, kipping of butterflies), push ups, toes-to-bars en ring dips.

Een week van te voren presenteren we de inhoud van de workouts. Bereid je goed voor en nodig vooral al je vrienden, kennissen, huisgenoten en familie uit om te komen aanmoedigen!

Aanmelden

Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen. Dit kan tot 18 april. Meld je op tijd aan want er is maar een beperkt aantal startplaatsen! Bij het aanmelden mag je zelf aangeven in welk niveau je wilt uitkomen, maar bedenk wel dat het best wat moeite mag kosten. Zet dus niet te laag in en houd het uitdagend voor jezelf.

Meer informatie

De Throwdown zal plaatsvinden op 2 mei 2015 bij CrossFit Twente (G.J. van Heekstraat 414, Enschede) en begint om 12:00 uur. Waarschijnlijk zal het de hele middag duren. Meedoen en kijken is gratis.

Voor vragen kun je mailen naar throwdown@herculesut.nl
Volg alle info via deze pagina en het Facebook-event.